Gösta dec 2012

   

Gösta apr 2013

   

Bologna 2008

   

Vem är här?  

Vi har 51 besökare och inga medlemmar online

   

Logga in!  

   

Nu tänkte jag vi skulle dra igång ett hemsidesprojekt för att den vid det här laget ganska spridda släkten Bankel ska kunna få ett gemensamt forum där vi kan ta del av varandras öden och äventyr. Alla typer av små eller stora berättelser är välkomna!

Första steget är att registrera sig, det gör du enkelt via en tryckning på "registrera" nere till vänster vid login-knappen. Sedan kan du logga in och ta del av det som andra redan skrivit och laddat upp.

Vill du vara med och skriva på sidan själv så mejla sedan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du de behörigheter som behövs. Hjälp med att ladda upp bilder kan du också få samt lite anvisningar och goda råd om du behöver det. Dessutom har du chansen att få en epostadress av typ Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - det finns ett begränsat antal förnamn så då gäller det att vara först! Fast du kan givetvis också välja ett smeknamn eller något annat som du trivs med.

Ska detta projekt ha framgång gäller det att hålla sidan levande, det hänger alltså på att tillräckligt många är villiga att dela med sig av allt som händer i livet och som kan vara roligt eller intressant för andra att läsa om.

Hör av er med synpunkter, förslag till förbättringar eller kritik i allmänhet! Vad tycker ni t ex om sidans grafiska utformning?

Nenne

 

Först vill jag tala om att det är möjligt att använda webmail, dvs samma typ av epost som i t ex hotmail eller gmail. Man startar sin webbläsare (t ex Internet Explorer eller Firefox) som vanligt och går till http://webmail.binero.se , Binero är vårt webbhotell (före 091101 var det Surftown). Då får man upp en inloggning, man fyller i sin epostadress och sitt lösenord och klickar på login-knappen.

Man får då upp sina epostlådor som vanligt, man kan se sina sparade meddelanden och även de man skriver sparas vilket inte alltid är fallet när det gäller webmail.

Vill man däremot använda en epostklient som Outlook Express gäller följande:

Man navigerar via menyn till verktyg -> konton, klickar sedan på lägg till -> epost och fyller sedan i nödvändiga data.

Namn är förstås ens eget namn och epostadress är givetvis den du fått, dvs Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

POP3: servernamn är pop3.bankel.se (eposten hämtas till den egna datorn)

IMAP: servernamn är imap.bankel.se (eposten ligger kvar på servern)

SMTP: servernamn smtp.bankel.se (används vid sändning av epost om du inte använder din internetleverantörs SMTP-server, i så fall anger du det servernamn du fått därifrån)

Kontonamn är återigen epostadressen och lösenordet är det du fått. Välj sedan "egenskaper" för det nyupprättade kontot, klicka på "servrar" och kryssa i rutan för "servern kräver autentisering". Normalt används port 25 vid sändning av epost. Många internetleverantörer spärrar denna port, om du har en sådan leverantör men ändå vill använda Bineros SMTP-server kan du välja "avancerat" och byta till port 587 för utgående post (SMTP).

Sedan är det klart!

 

 

 

Man kan dela upp det man skriver i två delar, ingressen och resterande material. Detta är speciellt lämpligt om man skriver en lång artikel. Uppdelningen görs genom att man efter ingressen lägger in en delningslinje som skapas genom en knapp i editorn under textutrymmet där det står "Läs mer". Effekten blir att endast det som står ovanför delningslinjen, alltså ingressen, visas när läsaren får upp sidan med artikeln, för att läsa resten måste man sedan klicka på en "läs mer"- länk som syns under ingresstexten. Detta är ett exempel:

   

Annalena Skodesign

Personliga babyskor
   

Statistics

OS
Linux a
PHP
7.2.34
MySQLi
5.5.52-MariaDB-cll-lve
Tid
01:41
Cachning
Inaktiverat
GZip
Inaktiverat
Användare
24
Artiklar
40
Artiklar visade
112168
   
© ALLROUNDER